Mark Jansen

Fotograaf

Mark Jansen (1965), chef in de keuken, handig met de verfkwast, creatieveling met een passie voor fotografie en schoonheid en kunst in al haar vormen, fotografeert al sinds zijn jonge jaren. Mark maakt het liefst ongepolijste, ruwe beelden waar gerust een rafelrandje aan mag zitten. De foto’s uit deze kleurrijke serie zijn dan ook niet of nauwelijks bewerkt.

De foto's

‘In het najaar van 2019 was ik bezig met een grote schilderklus in een eeuwenoude boerderij midden in het centrum van Schijndel, Brabant. Deuren en deurposten moesten worden ontdaan van dikke, oude, gecraqueleerde verflagen. Onder de schuurmachine openbaarden zich vervolgens de mooiste kleuren en vormen. Beelden verschenen. Van water, lucht, sneeuw. Flora en fauna. Landkaarten. Je kon het je zo gek niet voorstellen! Vanuit het stof ontstonden nieuwe landschappen. Ik kon niet anders dan deze vastleggen, voordat ze weer zouden verdwijnen onder nieuwe lagen verf’. Zo ontstond de unieke serie ‘dust to dawn, opening doors to new landscapes’. De totale collectie van Mart bestaat uit 22 unieke foto’s

Vanuit het stof ontstonden nieuwe landschappen. Ik kon niet anders dan deze vastleggen, voordat ze weer zouden verdwijnen onder nieuwe lagen verf’.

Het fotoproduct

De foto’s van Mark zijn geprint en verlijmd op aluminium. Een foto verlijmd op aluminium is, dankzij de 12 kleuren Canon Pro 4000 afdruk-techniek, vol van detail en nagenoeg pixelloos, UV bestendig en 100% kleurecht. Dat maakt dit product een echt kwaliteitsproduct, perfect geschikt voor exposities.