Freek Veldman

Freek Veldman, in 1953 geboren in Kampen, heeft in de loop van zijn leven naast zijn werk als drukker in een grafisch bedrijf een passie ontwikkelt voor de natuur. Ongeduldig als hij is vindt hij de rust in de natuur, door te vissen of te fotograferen. In de natuur voelt hij zich helemaal in zijn element, en met zijn foto’s en verhalen wil hij onze ogen openen voor haar schoonheid.

De foto's

Voor deze expositie is gekozen voor een reeks foto’s uit de IJsseldelta. Mooie weidse panorama’s worden afgewisseld met close-ups van vogels. Mensen vragen hem vaak waar hij de vogels heeft gespot, maar Freek is waakzaam in het melden van de locaties, omdat hij wil voorkomen dat de natuur overweldigd wordt door onzorgvuldige en drukke bezoekers. Sereniteit, natuurlijkheid en stilte zou gewaarborgd moeten blijven. ‘Maar’, zo zegt hij, ‘kijk rond, kijk omhoog, kijk naar beneden, zoom in, want voor je het weet is een visarend aan jou voorbij gevlogen en heb jij de schoonheid ervan gemist’.

'Kijk rond, kijk omhoog, kijk naar beneden, zoom in, want voor je het weet is een visarend aan jou voorbij gevlogen en heb jij de schoonheid ervan gemist’.