Mark Jansen

Mark Jansen (Amsterdam 1965) heeft passie voor kunst in alle vormen. Hij fotografeert sinds zijn jonge jaren. Mark maakt het liefst ongepolijste, ruwe beelden. De foto’s uit deze unieke serie zijn dan ook niet of nauwelijks bewerkt.

De foto's

‘In het najaar van 2019 was ik bezig met een grote schilderklus in een eeuwenoude boerderij midden in het centrum van Schijndel, Brabant. Deuren en deurposten moesten worden ontdaan van dikke, oude, gecraqueleerde verflagen. Onder de schuurmachine openbaarden zich de mooiste kleuren en vormen. Beelden verschenen. Van water, lucht, sneeuw. Flora en fauna. Landkaarten. Je kon het je zo gek niet voorstellen! Vanuit het stof ontstonden nieuwe landschappen. Ik kon niet anders dan deze vastleggen, voordat ze weer zouden verdwijnen onder nieuwe lagen verf’. Zo ontstond deze unieke serie ‘dust to dawn, opening doors to new landscapes’.

Het fotoproduct

De foto’s zijn geprint op aluminium. De prints zijn dankzij de vlakbed afdruk-techniek UV bestendig en 100% kleurecht. Alle aluminium prints zijn voorzien van aluminium verstekprofielen voor stabiele wandmontage.